Okavango Delta
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
03 Oktober 2023 | Botswana, Maun
We verlaten Kasane en gaan vandaag naar Namibië. We moeten dus weer de grens over. Eerst door Chobe park, daar loopt ook een doorgaande weg doorheen. Bij de ingang inschrijven met kenteken, en aan het einde weer uitschrijven met kenteken, alles in grote boeken. Onderweg nog overstekende olifanten gehad, dus maar even wachten. Bij de grens aangekomen hebben we de pech dat er net een toeristenbus met Duitsers voor ons bij de grens is.
Eerst een stempel dat we Botswana uit gaan, dan in de rij voor de health check en vervolgens in de rij om Namibië binnen te gaan. Wat een papierwerk toch allemaal. Als we ons visum hebben, moeten we nog de auto inschrijven en een soort van wegenbelasting betalen.
Inmiddels heeft dit grapje ons 2 uur gekost.
Maar we zijn weer op weg, over de Caprivi Strip.
Dit is een strook in Namibië die erg groen is vanwege de rivier die erlangs stroomt. Eigenlijk is de rit van 300 km saai, maar toch. We hebben vanavond een boomhuisje in het Ngepi camp, het is zeer de moeite waard.
Ons boomhuisje is gewoon open, met rieten matjes, wel een bed, buitendouche en wc, en we kijken uit op de Kavango rivier, met de nijlpaarden voor onze neus. Wat een gekke, mooie plek.
Het is allemaal heel ecologisch hier, en ontzettend leuk gemaakt.
Bij de bar is ook een restaurant en hier eten we spare ribs van kudu.
De volgende ochtend worden we gewekt door de nijlpaarden, en na het ontbijt vervolgen we onze reis. Eindbestemming is Maun, maar eerst de grens weer over, terug in Botswana. Het gaat allemaal soepel en snel, ondanks weer alle papieren en registers invullen. Inmiddels hebben we al 10 stempels in ons paspoort deze reis.
We hebben vandaag meer dan 440 km te rijden, door de Okavango Delta, over asfalt, soms gravel, soms zand, soms afgebrokkeld asfalt , maar het is goed te doen.
Gerard rijdt de moeilijkere stukken en Sandra de makkelijkere.
Halverwege de middag zijn we bij onze lodge in Maun.
Hier blijven we 3 nachten , en pakken hier ook een dagje rust.
Maandag eerst even boodschappen doen, en verder de dag luieren, zwemmen, lezen, en even bijkomen. Dinsdag moeten we vroeg op, want om 5 uurs morgens gaan we met een gids op Safari naar het Moremi game park in de Okavango Delta. Het is een eindje rijden en we rijden als we in het park zijn, naar de waterkant. Er staat weinig water, want we zouden eerst met een boot gaan, maar dat ging niet.
Na een uurtje wordt er een luipaard gespot, en we kunnen vrij dichtbij komen, het luipaard beweegt en loopt langs ons, hoe gaaf! Er worden wel honderd foto’s gemaakt. Dat wordt nog een uitzoekklus. Dan heeft onze gids op de scanner gehoord dat er ook 4 leeuwen zijn gezien, en ja, die vinden we ook. Ze liggen lui in het gras, zo mooi.
We blijven 10 minuten staan en dan komt er een olifant langslopen, de leeuwen staan meteen op en lopen voor de auto langs om onder een boom met zijn vieren weer te gaan liggen. Wat boffen wij.
Hierna gaan we ontbijten onder een boom, een stuk van de leeuwen vandaan. Voor ons zwemmen nijlpaarden en zijn er krokodillen. Na het ontbijt gaan we verder en zien we een hoop giraffes, olifanten, zebra’s en ander klein wild. Na de kuch, als we richting uitgang rijden zien we in de verte nog een luipaard, die was wel moeilijk te spotten, maar toch, 2 luipaarden gescoord.
Eenmaal terug in ons huisje eerst lekker douchen, al het stof eraf wassen.
We hebben wel een cocktail verdiend vanavond.
Groeten, Gerard en Sandra
05 Oktober 2023 - 10:24
Ellen Titre:
Wat bijzonder, een boomhuisje. Gelukkig wel een bed en niet alleen rieten matjes.
Een prachtige beschrijving van de dieren.