Small wildlife van Alaska - Reisverslag uit Talkeetna, Verenigde Staten van Sandra Vroom - WaarBenJij.nu Small wildlife van Alaska - Reisverslag uit Talkeetna, Verenigde Staten van Sandra Vroom - WaarBenJij.nu

Small wildlife van Alaska

Blijf op de hoogte en volg Sandra

04 Juni 2015 | Verenigde Staten, Talkeetna

Goodmoring !!!!

Dinsdagochtend gaan we op pad, eerst naar de musk ox farm.
Dit is een familieboerderij waar de muskusossen gefokt worden.
Er zijn vorige maand 3 kleintjes geboren en er leven ongeveer 75 muskusossen.
In het programma 3 op reis is Floortje Dessing hier ook geweest.
Na de rondleiding gaan we op weg naar de Hatcher Pass.
Via een prachtige bergweg komen we aan bij een afgesloten weg naar de pass, vanwege de sneeuw die er ligt.
We kunnen nu alleen te voet verder naar de Independence Mines, waar men vroeger goud delfte.

Wij beginnen aan onze eigen goldrush.
Eerst 1,5 km lopen om bij de mijn te komen die helemaal vergaan is.

Alles is gebouwd van hout en niet onderhouden, dus volledig weggerot.
Er ligt veel sneeuw en ijs, het regent pijpenstelen, het is 5 graden en dus koud en we vinden ook al geen goud.

Jammer dan, dan maar terug naar de camper op te drogen, warm te worden en een broodje te eten.
Zo handig dat je alles bij de hand hebt.

In de namiddag bezoeken we nog een reindeerfarm, er is ook net een kleintje geboren die we kunnen aaien.
De reindeers kunnen hier vrij leven, en mogen niet voor slachtdoeleinden gefokt worden, dat mag alleen als de eigenaar een geboren Alaskaan is. En dat is de eigenaar van deze farm niet.
We voederen de rendieren, en daarna ook de elanden. Erg leuk.
Ook deze farm is op TV geweest, bij Discovery dirty jobs. Toevallig hadden we die aflevering ook gezien in Nederland, niet wetende dat we er zelf zouden komen.

En het regent nog steeds .........

Op naar woensdag en het is droog, de temperatuur is aangenaam.
We beginnen bij de iditarod headquarters van het dogsledding in Wassilla.
Ieder jaar op de eerste zaterdag  van maart start de dogsledrace,  een race over 1100 mijl die in Anchorage begint en eindigt in Nome.
De race duurt gemiddeld 9 tot 10 dagen, en gaat over sneeuw en ijs.
Wij doen ook een rit door het bos met 6 honden.
Wat is dit gaaf, de honden gaan supersnel en het is gewoon genieten geblazen, niet alleen voor ons, maar ook voor de honden.

Na dit avontuur maken we een mooie rit langs meren en door bossen. Je komt onderweg nog eens voor verrassingen te staan. Zo houdt bijv. De weg ineens op om over te gaan in een landingsbaan van een vliegveldje. Onze eindbestemming is Talkeetna, een gezellig plaatsje dat grenst aan de Alaska Railroad en deze trein rijdt dan ook achter onze camper langs. Hier blijven we 2 nachten want donderdag gaan we met een klein vliegtuig naar Mount McKinley voor een glacier tocht.
Tenminste.....als het weer het toelaat.

Groeten,
Gerard en Sandra

• 04 Juni 2015 - 18:00

Ingrid:

Ha, ha, de weg houdt ineens op. Of hadden jullie een bordje gemist? :-)
    Leuke avonturen. Wel jammer dat jullie geen goud hebben gevonden.
    Veel plezier en geniet er maar van!

• 04 Juni 2015 - 20:11

Olga:

Even een interne mededeling: Sandra, IJsland doet ook mee!

• 04 Juni 2015 - 22:35

Han:

Nou Sandra & Gerard, IJsland doet mee hoor! De kaart was er dinsdag al. Zo te lezen hebben jullie het wel naar het zin daar, best wel...

Groeten van Olga & Han! Take care!!

• 04 Juni 2015 - 23:37

Dick En Margaret:

Hallo luitjes,

We hebben de eerste twee berichten gelezen, zo ver van huis en dan toch weer die regen. Dat noemen wij pech hebben.
    Vandaag was het 20 Graden en morgen verwachten ze 26 graden (In Holland natuurlijk)
    Wij denken wel dat jullie een erg mooi avontuur beleven zo.

Veel plezier en geniet van de Hollandse Koffie, of hebben jullie ook aardappels mee?
    Groeten Margaret en Dick

• 06 Juni 2015 - 13:29

Ellen:

Met een goede jas kunnen jullie ook Alaska aan. Heel veel plezier!